Foto: TT
Foto: TT

Spansk värme på ingång

Plocka fram solglasögonen igen! Västsverige ser ut att få en dos av den spanska värmen under helgen och början på nästa vecka.

ANNONS
|

Under veckan har regn och höstrusk skakat om Västsverige men nu är finare väder på ingång och helgen verkar bli varmare.

– En varm luftmassa från Spanien rör sig upp över brittiska öarna och det kan bli ovanligt varmt för årstiden även hos oss. Maxvärden i oktober brukar ligga på runt tio grader. Nu kan det bli uppemot 15-16 grader vilket är över det normala, säger Erik Rindeskär meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Enligt honom snubblar värmen lite på mållinjen för att kunna förklaras som brittsommar.

– Det är lite för sent. Brittsommar är kopplat till varma perioder runt den 7 oktober, som är Birgittadagen. Nu kan vi i stället tala om indiansommar, säger Erik Rindeskär.

ANNONS

Efter en strålande solig fredag väntas lördagen till en början bli lite molnig i TTELA:s område.

– Störst solchanser blir det framåt dagen då molnen ser ut att tunnas ut. Temperaturen kommer ligga på mellan 14 och 16 grader.

Temperaturerna håller i sig över söndag och måndag men på söndag kan du behöva vara beredd på några lätta regnstänk.

Om prognosen håller i sig kommer måndag att bli den finaste dagen.

– Dagen börjar lite mulen men det klarnar upp ganska snabbt och blir soligt. Lite av värmen kan svepas bort men tack vare solen kan det bli 15-16 grader i alla fall.

ANNONS