Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Foto: TT
Foto: TT

Spansk värme på ingång

Plocka fram solglasögonen igen! Västsverige ser ut att få en dos av den spanska värmen under helgen och början på nästa vecka.

Under veckan har regn och höstrusk skakat om Västsverige men nu är finare väder på ingång och helgen verkar bli varmare.

– En varm luftmassa från Spanien rör sig upp över brittiska öarna och det kan bli ovanligt varmt för årstiden även hos oss. Maxvärden i oktober brukar ligga på runt tio grader. Nu kan det bli uppemot 15-16 grader vilket är över det normala, säger Erik Rindeskär meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Enligt honom snubblar värmen lite på mållinjen för att kunna förklaras som brittsommar.

– Det är lite för sent. Brittsommar är kopplat till varma perioder runt den 7 oktober, som är Birgittadagen. Nu kan vi i stället tala om indiansommar, säger Erik Rindeskär.

Efter en strålande solig fredag väntas lördagen till en början bli lite molnig i TTELA:s område.

– Störst solchanser blir det framåt dagen då molnen ser ut att tunnas ut. Temperaturen kommer ligga på mellan 14 och 16 grader.

Temperaturerna håller i sig över söndag och måndag men på söndag kan du behöva vara beredd på några lätta regnstänk.

Om prognosen håller i sig kommer måndag att bli den finaste dagen.

– Dagen börjar lite mulen men det klarnar upp ganska snabbt och blir soligt. Lite av värmen kan svepas bort men tack vare solen kan det bli 15-16 grader i alla fall.

MEST LÄST