Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Stökig nyårsnatt – raketexplosion på balkong

Ambulans, polis och räddningstjänst har haft fullt upp under årets nyårsnatt. En person har förts till sjukhus efter en villabrand.

Strax efter klockan 22 på nyårsnatten började en villa brinna i Mellerud. Villan består av tre lägenheter. I det brinnande huset hittade räddningstjänsten en man.

– Där hittade man en person i lägenheten som blev transporterad till sjukhus, säger Johan Bäckström, inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt honom var mannen allvarligt skadad. Räddningstjänsten var där med två enheter och inga fler personer uppges vara skadade.

Balkong började brinna

Men det är inte den enda branden under natten. Strax efter klockan 01.00 började det brinna på en balkong i Trollhättan. En familj hade samlat in använda raketer och placerat dessa på sin balkong. En av dessa hade exploderat och sedan börjat brinna.

– Det small kan jag säga, säger en granne som var hemma när branden startade och fortsätter:

– Grannens lägenhet är helt svart och balkongen utsprängd.

Räddningstjänsten fick komma dit för att släcka elden. Ingen person uppges vara skadad och polis på plats tog upp en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi är glada att det gick så bra för allihopa. Det är ingen som skadat sig fysiskt, men det kommer nog ta ett tag innan familjen hämtat sig, säger grannen.

Raket in i bil

Dessutom sköts en raket in i en bil i Mellerud vid halv 3-tiden. Räddningstjänsten åkte till platsen, men bilen fattade inte eld.

– Nej, det var raketen som brann, inte bilen, säger Johan Bäckström.

I Vänersborg sattes en brevlåda i brand genom raketer. Enligt polisen var spridningsrisken låg och elden kunde släckas av förbipasserande.

Misshandel - bruten näsa

Strax efter tolvslaget skedde en misshandel i Trollhättan. Enligt polisen handlade det om ett gäng personer som sköt raketer mot andra. Några personer försökte då förklara för dem att det var olämpligt. Då ska de ha svarat med att vara aggressiva och en person fick ta emot knytnävsslag. Ingen person är gripen och mannen som misshandlades ska ha brutit näsan.

I centrala Trollhättan uppstod ett bråk mellan en man i 25-årsåldern och två ordningsvakter. Mannen greps för misshandel och gjorde samtidigt en motanmälan då han fått någon form av fraktur.