"Vi är väldigt nöjda med söktrycket" säger Kunskapsförbundet Väst om årets gymnasieval.
"Vi är väldigt nöjda med söktrycket" säger Kunskapsförbundet Väst om årets gymnasieval.

Stora program fortsätter att locka

Nu har niorna gjort sitt val och nyheten med lärlingsprogrammet ser ut att locka många.

ANNONS
|

I söndags gick tiden ut för att söka gymnasieprogram för 2015. Och trots att siffrorna inte är färdiga, kranskommunerna saknas ännu i statistiken och alla som har sökt är inte behöriga till gymnasiet, är man belåten från Kunskapsförbundet Västs sida.

– Vi är väldigt nöjda med söktrycket och det ser bra ut för oss, även om det fortfarande finns en del osäkra parametrar. Vi har goda möjligheter att bedriva utbildningar med hög kvalitet, säger Camilla Kauffeldt, verksamhetschef gymnasieskolan för Kunskapsförbundet Väst.

De stora programmen, alltså natur, aamhäll och teknik, fortsätter att locka många elever och en viss ökning kan ses hos barn- och Fritid. Däremot fortsätter den nationella trenden med ett tapp för humanistiska programmet även i TTELA:s område.

ANNONS

– Jag är lite sorgsen för att humanist och estet tappar mark, det måste jag säga, säger Camilla Kauffeldt.

Årets nyhet, lärlingsprogrammet, verkar också vara en vinnare i årets gymnasieväl i vårt område. Till exempel har 17 elever sökt de fem plats som finns på lärlingsprogrammet med inriktning vård- och omsorg.

– Vi har ju inte ens kört igång än och vi jätteglada för att så många sökt. Nu ska vi börja kolla så att vi kan hålla vad vi lovar med riktigt bra lärlingsplatser, säger Camilla Kauffeldt.

Den 15 april kan eleverna se det preliminära antagningsresultatet och en månad senare är det sista ansökningsdag för omvalsperioden. Den 1 juli kommer den slutgiltiga antagningen att vara klar.

ANNONS