Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Stort polispådrag efter falskt vapenlarm

Ett stort pådrag med polisbilar, pikétbussar och polishelikopter har pågått i centrala Göteborg efter ett misstänkt vapeninnehav. Väl på plats kontrollerades de föremål som visade sig vara leksaksvapen. – Det finns ingen misstanke om brott och de inblandade personerna har inte hotat någon på något sätt, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vid lunchtid på tisdagen fick polisen uppgifter om att en person ska ha sett någon med ett vapenliknande föremål utanför Nordstan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var ett vittne som såg fyra personer i en bil och någon som hade gått med ett vapen. Vi kontrollerade en bil vid Nils Ericsonsplatsen där det mycket riktigt fanns fyra personer i bilen. Det låg också två vapenliknande föremål i bilen som alltså visade sig vara leksaksvapen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Han berättar att flera resurser inledningsvis sattes in i ärendet i form av flera polisbilar, pikétbussar och även helikopter som hovrade ovanför centrala Göteborg. Men att det som återfanns i bilen alltså var två leksaksvapen som med tillhörande kartonger.

– Man ska inte gå runt och vifta eller visa någon form av vapen. Men när vi fick in det här larmet föranleder det till grundtanken att man trodde att det var riktiga vapen, säger han.

Ingen misstanke om brott

Stefan Gustafsson betonar allvaret i att vapenliknande föremål ska inte synas.

Det finns efter händelsen ingen misstanke om brott.

– Det blir inget mer av det här, säger Stefan Gustafsson.

MEST LÄST