Tåg spårade ur – påverkar trafiken

Ett tåg spårade ur på väg in till Centralstationen i Göteborg på tisdagseftermiddagen. Olyckan har resulterade i stopp på flera tåglinjer.

ANNONS
|

Olyckan påverkade de avgångar som trafikerar spår 9 till 14 på Göteborgs centralstation och det var stopp på samtliga avgångar på de berörda spåren. Bakgrunden är att ett tåg har spårat ur utanför Centralstationen på spår 13.

– Tyvärr vet jag inte hur det har hänt. Vi har inte fått någon prognos ännu, säger Johan Hulterström, störningskoordinator på Västtrafik.

Bland annat påverkas västtågen på sträckan Göteborg – Älvängen och Göteborg – Vänersborg. Det handlar om förseningar, men inga inställda tåg.

Enligt Trafikverket var tåget på in till Centralen när det spårade ur. Personal ska nu finnas på plats för att åtgärda urspårningen.

ANNONS

Inga passagerare fanns med på tåget och ingen människa har kommit till skada.

Vid 18-tiden meddelade Denny Josefsson på Trafikverkets pressjour att tågen mellan Vänersborg och Göteborg rullade i båda riktningar.

– Det är en del småförseningar, men inga större saker, säger Denny Josefsson.

Problemet beräknas vara helt avhjälpt vid 19-tiden på tisdagen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS