Foto: Google maps.
Foto: Google maps.

Taxichaufför utsatt för rån i Ljungskile

En taxichaufför har blivit utsatt för ett rånförsök av fyra killar i 20-årsåldern. Alla greps av polis.

ANNONS
|

Fyra män beställde under natten mellan måndag och tisdag en taxi i Ljungskile. Men i stället för att följa med som vanliga kunder rånade de taxichauffören strax innan klockan 3.

– Det kommer in en beställning med ett personnamn så de kunde registrera även ett mobilnummer. Sedan larmade taxi och då försöker deras central komma i kontakt med chauffören. Mobilen är då avstängd, men eftersom bilen har GPS kan de se var den står någonstans. Utanför en butik i Ljungskile. Det gör att vi kan lokalisera bilen ganska snabbt, säger polisens presstalesman i region väst, Christer Fuxborg.

Har de bokat taxibilen i eget namn?

ANNONS

– Det vågar jag inte svara på. Det kan vara ett fejkat namn. Men det finns åtminstone ett mobilnummer till beställaren, säger Christer Fuxborg.

De unga männen ska ha försökt att tvinga till sig taxibilen och stjäla pengar.

– Det var med verbala hot, säger Johan Ljung, vakthavande befäl på polisen i region väst.

Strax därefter kunde polisen gripa fyra män i 20-årsåldern som fick följa med till polisstationen för vidare förhör.

– De fick med sig chaufförens plånbok. Vi hittade ett id-kort på en av dem som tillhörde taxichauffören. Men det är möjligt att det var mer grejer, säger Johan Ljung.

– De hörs nu här i början på morgonen. Då kanske vi har en lite mer klar bild av det inträffade, säger Christer Fuxborg.

Taxichauffören klarade sig utan fysiska skador.

– När vi kom till platsen får vi uppgifter om att det ligger en person på marken och det är taxichauffören. Men han har inte kommit till någon fysisk skada eller så, säger Christer Fuxborg.

Polisen har skrivit en anmälan och beslagtog bilen för teknisk undersökning.

ANNONS