Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

19-åringen från Västsverige sitter häktad i ett lokalt fängelse i West Virginia i östra USA.
19-åringen från Västsverige sitter häktad i ett lokalt fängelse i West Virginia i östra USA.

Västsvensk 19-åring häktad i USA

En 19-årig man, hemmahörande i Västsverige, har häktats i USA misstänkt för kidnappning av en 12-årig flicka i staten West Virginia.

Enligt tidningen Expressen, ska den 19-årige mannen från Västsverige och den 12-åriga flickan ha hittats av den amerikanska polisen på ett hotell. Två dagar innan de två ungdomarna hittades anmäldes den 12-åriga flickan försvunnen från sitt hem i en annan stat, Louisiana. I sökandet efter flickan var bland annat FBI inkopplade, enligt lokala nyhetstidningar.

Vidare skriver Expressen att den svenska 19-åringen och den 12-åriga flickan ska ha träffat varandra på nätet och inlett en relation. Västsvensken ska sedan ha rest till USA för att träffa flickan.

Enligt samma tidning sitter 19-åringen nu häktad i USA, misstänkt för kidnappning och sexbrott. 

Borgensumman är satt till närmare 865 000 svenska kronor, 100 000 US-dollar.

– Vi kan bekräfta att det sitter en svensk man frihetsberövad i West Virginia. Svenska ambassaden i Washington är underrättad om det och de undersöker saken med myndigheterna i West Virginia, säger Linn Duvhammar på utrikesdepartementets pressjour, till TTELA.

På måndagskvällen, vid 15-tiden lokal tid, ville UD inte kommentera saken ytterligare. Om 19-åringen fått en advokat, eller offentlig försvarare, ville man inte heller säga något om.

MEST LÄST