DSB First Väst kör region- och pendeltåg på uppdrag av Västtrafik. Det finns fortfarande brister id eras åtagande tycker Västtrafik.
DSB First Väst kör region- och pendeltåg på uppdrag av Västtrafik. Det finns fortfarande brister id eras åtagande tycker Västtrafik.

Västtrafik fortsatt kritiska till DSB

Det finns fortfarande allvarliga brister hos trafikleverantören DSB, menar Västtrafik. Nu förlängs tidsfristen för att åtgärda dessa.

ANNONS
|

DSB First Väst kör region- och pendeltåg på uppdrag av Västtrafik. I september riktade Västtrafik en varning till företaget. Bland annat kritiserades DSB för bristande planering, drift och uppföljning, vilket ledde till störningar i Västsveriges tågtrafik.

DSB fick 60 dagar på sig att åtgärda bristerna. Nu visar den uppföljande revisionen att det fortfarande finns problem och Västtrafik skriver i ett pressmeddelande att de ser fortsatt allvarligt på situationen.

– Även om punktlighet och pålitlighet nu förbättrats når DSB Väst fortfarande inte upp till avtalad kvalitetsnivå avseende styrning och planering av verksamheten. Något som ska ligga till grund för långsiktigt stabil leverans och kundnöjdhet, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

ANNONS

Det är dock ingen överraskande bedömning, enligt Andreas Mehner, affärsområdeschef på DSB First Väst.

– Vi har en tidsplan som vi följer och kontinuerliga möten med Västtrafik. Det är ingen dramatik i det här, säger han.

Senast den 30 april ska DSB ha åtgärdat problemen.

ANNONS