Reuters: Döda efter Haitiskalv

ANNONS
|

Människor har begravts under rasmassor efter ett kraftigt jordskalv i Haiti sent på tisdagskvällen svensk tid. Under hus som rasat i huvudstaden Port-au-Prince låg skadade och döda människor, enligt Reuters.

En medarbetare på nyhetsbyrån AFP i Petionville (en förort strax utanför Port-au-Prince) rapporterade att ett trevåningshus med två kontor har rasat. Räddningstjänsten var där för att försöka hjälpa människor samtidigt som andra flydde ut på gatorna i panik.

- Skalvet är en katastrof av stora proportioner, sade Haitis USA-ambassadör Raymond Joseph till CNN. Han hade dessförinnan varit i kontakt med kollegor i den haitiska huvudstaden.

Inledningsvis rapporterades att skalvet inträffat i Karibiska havet en mil väster om Carrefour, nära Haitis huvudstad Port-au-Prince och på 30 kilometers djup, enligt US Geological Survey (USGS). Senare korrigerades detta till att epicentrum var på land, cirka 15 kilometer från Port-au-Prince.

ANNONS

Skalvet som uppmättes till 7,0 av USGS, följdes av flera kraftiga efterskalv.

Ett skalv med en magnitud på sju eller mer kan orsaka omfattande materiell förödelse. Men det fanns inte omedelbart några uppgifter om skador.

Haiti är det fattigaste landet på västra halvklotet, enligt Reuters.

ANNONS