Peter Trollgärde (S), ordförande i Vänersborgs socialnämnd. Bild: Niklas Johansson
Peter Trollgärde (S), ordförande i Vänersborgs socialnämnd. Bild: Niklas Johansson

Socialnämnden säger nej till vattenleverans

Doris Holmgren, 90 år, bor i ett torp i Frändefors utan indraget vatten eller avlopp. Hemtjänsten har tagit med sig vatten men nu är det slut med det. Det uppger P4 Väst.

ANNONS
|

I går berättade P4 Västatt socialnämnden iVänersborg bestämt att hemtjänsten inte längre ska ta med vatten till Doris Holmgren. De menar att honkan bekostaen ny brunn eller flytta till ett modernare boende.Det vill hon inte.

– Jag trivs här, min mamma föddes här. Min pappa var fyrvaktare på Bastungens fyr och gick den här vägen, morgon och kväll, berättar Doris för P4 Väst.

Hon har bott i torpet sedan hon föddes 1926. Fram tills för några år sedan hämtade hon själv vatten från brunnen på gården men tre hjärtinfarkter har gjort att läkaren avrått henne från att bära tungt.I stället fick Doris hjälp av hemtjänsten med vattnet. Men i somras fick hon ett brevfrån Vänersborgssocialnämnd där det stod att hon inte längre skulle få den hjälpen.

ANNONS

Vi sliter ut vår hemtjänstpersonal om de ska bära vattendunkar manuellt, det blir för tungt helt enkelt. Det finns arbetsmiljöregler, sägerPeterTrollgärde (S),ordförande i Vänersborgs socialnämnd, till P4 Väst.

ANNONS