Bombskyddet klara i Herrljunga

Kommunhuset i Herrljunga utrymdes på måndagsförmiddagen efter att ett brev med ett mystiskt pulver i skickades till fastigheten. Under eftermiddagen uppgav polisen att pulvret undersökts och att det ska skickas för vidare analys. – Det visade sig att det inte handlade om något farligt ämne, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Polisen fick vid 09-tiden måndagsförmiddagen in ett larm om ett misstänkt farligt föremål vid kommunhuset i Herrljunga.

Enligt polisen var det kommunhusets postsortering i Herrljunga som fick brevet skickat till sig.

Verksamheten har under dagen förflyttats till närliggande lokaler. Fyra personer som vistades i närheten av det vita pulvret sattes under dagen i karantän och fick under flera timmar inte lämnareceptionen.

– De har gått igenom en sanering och har fått nya kläder, uppgavAlfred Dubow, teknisk chef i Herrljunga kommun, på kommunens webbplats vid 13.30-tiden på måndagen.

Inga symptom

Enligt polisen har ingaav personerna som sattes i karantän visat några tecken på att de tagit skada av pulvret.

ANNONS

– De är sanerade och ingen av dem har visat några symptom, sägerpresstalesmannen Peter Adlersson.

Polisens nationella bombskydd anlände vid 13-tiden tillHerrljunga för att undersöka pulvret och vid 15.30-tiden var undersökningen klar.

Olaga hot mot grupp

– Det rörde sig inte om något farligt ämne. Vi har tagit pulvret i beslag och det kan finnas DNAoch annat på. Vi har upprättat en anmälan gällande olaga hot mot grupp och nu ska pulvret skickas på analys, säger han.

"Feladresserat"

Niels Bredberg är kommunchef vid Herrljunga kommun. Han berättar att stämningen, trots pulverbrevet, var lugn i kommunhuset under måndagen.

– Postsorteringen hittade kuvertet och kallade ner mig. Jag tog det på allvar men vi tog det lugnt. Kuvertet var feladresserat. Ett studieförbund var angivet men det var adresserat med kommunhusets adress, sa han till GP under måndagsförmiddagen.

Enligt Bredberg finns det inte heller någon känd hotbild mot någon anställd i kommunen.

ANNONS