Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171012-trelleborgsskott-546061_se.ttela_1.jpg
Polisens tekniker i arbete sedan flera personer hittats skottskadade i centrala Trelleborg.

En anhållen efter Trelleborgskjutningen

En person har anhållits efter skottlossningen i Trelleborg, där fyra personer skadades. Ytterligare fem personer hämtades till förhör i samband med skjutningen.

Den 20-årige anhållne mannen, misstänkt för mordförsök, skadades själv vid gårdagens skottlossning, rapporterar Sydsvenskan.

SOS Alarm fick in flera samtal om händelsen i vid klockan 22.30 på torsdagskvällen. Flera skadade män hittades i centrala delen av staden. Ingen fick livshotande skador.

Åtta ambulanser skickades ut och fyra män fördes till sjukhus, varav två hade skottskador och en var knivskadad. Männen är mellan 18 och 25 år gamla.

- Enligt läkarna på sjukhuset bedöms skadorna som allvarliga men inte livshotande, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

En stor polisinsats drog i gång och området spärrades av. Tekniker och vapenhundar arbetade på platsen under natten och polisen höll flera förhör.

- De fem som är hämtade till förhör är frigivna, säger Hans Nilsson och tillägger att man inte kan utesluta att det blir fler gripanden.

TT: Har ni haft att göra med de här personerna tidigare?

- En del utav dem, inte alla.

En husrannsakan har gjorts i en lägenhet i utredningen.

En förundersökning har inletts om försök till mord alternativt dråp och polisens grupp för grova brott är inkopplad i ärendet.

- Avspärrningarna är hävda och brottsplatsen ska vara städad, säger Nilsson vid sextiden på fredagsmorgonen.

MEST LÄST