En död och flera skadade efter biljakt

Två bilar krockade i Upplands Väsby norr om Stockholm efter att polisen inlett en jakt på en av bilarna. En person har avlidit och ytterligare fyra har förts till sjukhus.

ANNONS
|

Personen som dog satt i den bil som polisen följde efter. Polisen har ännu inte släppt några uppgifter om kön eller ålder, eftersom anhöriga inte är underrättade.

Olyckan inträffade i en del av Upplands Väsby som heter Odenslunda strax före klockan 21 på tisdagen. Polisen försökte stoppa en bil i anslutning till Glädjens trafikplats.

- Av någon anledning drog bilen i väg och efter 500 meter krockade den med en mötande personbil, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

ANNONS

Han kan inte säga varför bilen skulle stoppas.

- Jag har fått uppgifter om att det rörde sig om en rutinkontroll.

I bilen som flydde satt tre människor, inklusive den person som dog. I den andra bilen fanns två personer. Fredrik Nylén har inga uppgifter om tillståndet för de fyra skadade.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Utöver eventuella brottsmisstankar mot personer i den flyende bilen så kommer en särskild åklagare att se om någon polis kan misstänkas för att ha agerat felaktigt, enligt Fredrik Nylén.

TT
ANNONS