Falska poliser stoppades med blåljus

ANNONS
|

Två män i 20-årsåldern misstänks för att ha utgett sig för att vara poliser, vilket bland annatSkaraborgs Allehandatidigare skrivit om.

Det var vid halv ett-tiden som flera människor larmade polisen om att de två männen utgett sig för att vara poliser och stoppat flera bilister. Vid halv tre-tiden hittade polisen de två männen längst med riksväg 200, strax norr om Skövde.

Batong i bilen

Männen, som hade en så kallad blåljusramp på sin bil, ska ha stoppat bilister i Tidaholm och frågat dessa efter körkort. I nuläget finns inga uppgifter om att männen ska ha burit någon form av uniform, men man ska ha hittat bland annat en batong i bilen.

ANNONS

Eftersom männen utgett sig för att vara poliser, misstänks de nu för föregivande av allmän ställning samt brott mot knivlagen då man hittat en batong i bilen.

Enligt en av anmälarna ska bilen med de två männen kört upp bakom med blåljusen på.

Krävde att få se körkort

– De körde upp bakom henne med blåljus och krävde att få se körkortet. Men kvinnan förstod att det inte var riktiga poliser och tog registreringsnumret och lämnade platsen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Under måndagsmorgonen visste polisen inte exakt hur många bilister som drabbats av de två männen, men uppmanade dessa att kontakta polisen.

Det är i nuläget inte heller fastställt vad syftet med männens agerande var.

Männen är släppta efter förhör men brottsmisstankarna kvarstår.

ANNONS