Enligt Trafikverket är det halt på vägarna i södra Skåne. Arkivbild.
Enligt Trafikverket är det halt på vägarna i södra Skåne. Arkivbild.

Flera olyckor i jultrafiken på hala vägar

Trängsel och halka fortsätter att orsaka problem på vägarna när många försöker ta sig fram till sina julfiranden dan före dopparedan.

ANNONS
|

En dubbelolycka medför köer på E4 mellan Norrköping och Nyköping sedan klockan 16 på söndagen. Enligt räddningstjänsten har en bil kört in i mitträcket och en stund senare blivit påkörd av en annan bil.

Två kvinnor i 30-årsåldern fördes till sjukhus efter en olycka norr om Älmhult vid 15.40-tiden. Enligt polisen är det halt på platsen.

Trafiken har under dagen även gått trögt på bland annat E4 mellan Gävle och Tönnebro.

En olycka i höjd med Sallrup på E6 i Skåne påverkade trafiken där, och Trafikverket varnar för halka på vägarna i södra Skåne. Presskommunikatören Camilla Hult förklarar att det fallit blötsnö i området som riskerar att frysa på under eftermiddagen och kvällen.

ANNONS

- Vi är ute och halkbekämpar och tar de större vägarna först, säger hon.

I Vallåkra i Helsingborg har en bil kört in i en stolpe och vidare in i en trädgård. Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada.

Under söndagsmorgonen slog en bil runt och hamnade i diket på E4 vid Norum i Örnsköldsvik efter att ha kört in i vägräcket. Ingen skadades allvarligt, enligt polisen.

TT

ANNONS