Fynd har gjorts efter villaexplosion

Barnfamiljen vaknade under natten av en hög smäll i. Enligt polisen har något exploderat på deras tomt – och vissa fynd har enligt polisen hittats vid villatomten i Skänninge i Östergötland.

ANNONS
|

Avspärrningarna, som upprättades på torsdagsmorgonen, hävdes på eftermiddagen – och "vissa fynd har gjorts som kan föra utredningen framåt" i samband med en undersökning som polisens bombskydd precis avslutat, skriver polisen på sin hemsida.

Rejäl detonation

Området kring villatomten spärrades av då iakttagelser fick polisen att misstänka att fler farliga föremål fanns i villakvarteret. Under eftermiddagen utrymdes även flera bostäder som ligger nära den villa där detonationen ägde rum.

Det nationella bombskyddet tillkallades för att bistå den lokala polisen. Vad som exploderat var då okänt.

- Det verkar ha varit en ganska rejäl detonation. Men det finns mycket som kan explodera, sade Åsa Willsund vid polisen efter detonationen.

ANNONS

Det första larmet nådde polisen redan under natten. En patrull åkte ut men kunde inte se någonting.

- Men vid åttatiden i morse fick vi ett samtal från de som bor i huset. De hade också vaknat under natten och när det blev ljust ute såg de viss skada på sin tomt.

Ingen hotbild

Det är ännu oklart om detonationen var riktad mot någon i familjen. De två vuxna är enligt polisen inte anställda vid polismyndigheten eller politiskt aktiva.

- Det finns ingen hotbild som framkommit. Det är oklart om det var en slump eller riktat mot dem.

Ingen person har skadats och ännu finns ingen misstänkt för brottet.

TT
ANNONS