Höstrusket fortsätter – mer regn väntar

Den som hoppas på härliga promenader i höstsolen får fortsätta längta – nu börjar stora regnområden att svepa in över landet. Bara på några få platser kan solen skina igenom.

ANNONS
|

- Man får ta och njuta när den väl tittar fram, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog vid SMHI.

Det ruskiga höstvädret som lagt sig över Sverige ser ut att inte ge upp, och från och med i dag väntas regnet tillta i stora delar av landet.

- Vi kommer att få lite mer regn i Sverige än vad vi har haft tidigare i veckan, det gäller både i dag men främst i morgon och då kommer i princip hela Sverige att beröras av regn. Sedan ser det också ut som att det blir lite mer ostadigt nästa vecka, redan på måndag börjar det att röra lite mer på sig, säger Max Lindberg Stoltz.

ANNONS

- I Götaland ser det ut som att solen kan titta fram mellan molnen men i norra Svealand och Norrland ser det ut att vara mycket regn och i fjällen snö, säger han.

På tisdag kan det förekomma luckor i molntäcket i delar av Norrland.

Förändringarna beror på att ett lågtryck västerifrån som tidigare har blockerats av en högtrycksrygg nu har tagit sig in över Skandinavien. Högtrycksryggen har gjort att det tidigare under veckan varit ovanligt höga temperaturer för årstiden.

TT
ANNONS