Kvinna påkörd av buss i Västsverige

En kvinna har enligt polisen blivit påkörd av en buss i Skövde under måndagsmorgonen. – Det ska ha hänt i centrala Skövde. Personen ligger på trottoaren och vi är på väg till platsen, berättade Thomas Fuxborg på polisen kort efter olyckan. Vid 9-tiden meddelade polisen att bussen endast hade snuddat kvinnan och att hon inte behövde uppsöka sjukhusvård.

ANNONS
|

Larmet inkom till SOS strax innan halv nio under måndagsmorgonen.Polis, räddningstjänst och ambulans åkte då ut till olycksplatsen.

– Det ska ha hänt på Kungsgatan i centrala Skövde. Personen ligger påtrottoaren och ska vara vaken. I övrigt är skadeläget oklart, berättade polisens presstalesman i region Väst, Thomas Fuxborg kort efter olyckan.

Räddningstjänsten uppger att de var framme vid platsen, men att de kort därefter lämnade den.

– Vi har varit där men har lämnat området nu. Det var inget för räddningstjänsten utan en uppgift för ambulans och polis, säger Håkan Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Enligt SOS Alarm har även ambulansen som larmades till platsen lämnat Kungsgatan utan att köra någon person till sjukhus.

ANNONS

– Ambulansen har lämnat, ärendet är avslutat för vår del då både räddningstjänstenoch ambulanspersonalen är klara vid platsen, säger en operatör på SOS Alarm.

Polisen bekräftade vid 9-tiden att det inte handlar om någon allvarlig olycka. Den påkörda personen uppges vara en kvinna i 25-årsåldern. Bussen ska endast ha snuddat vid kvinnan som alltså inte är i behov av sjukhusvård.

ANNONS