Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  En 35-årig lärare skickade en aubergine-emoji, som allmänt anses representera en penis, till en 13-årig elev. Arkivbild.

  Lärare frias från sexuellt ofredande

  Den 35-åriga läraren skickade chattmeddelanden med sexuella anspelningar till en före detta 13-årig elev. Han frias från sexuellt ofredande av hovrätten, som inte anser att meddelandena har tydlig sexuell karaktär, skriver SVT Nyheter Väst.

  Mannen skickade bland annat en aubergine-emoji med vattendroppar efter. Auberginen anses allmänt representera en penis på emoji-språk och vattendropparna efter förstärker ytterligare det sexuella, framhåller åklagaren Katarina Kepplerus. Tingsrättens ordförande var skiljaktig och ansåg att meddelandet hade tydlig sexuell inriktning.

  - Jag hoppades att hovrätten skulle gå på min och tingsrättens ordförandes linje, men de valde att tro på lärarens bild, säger hon till SVT.

  Läraren erkänner att han skrivit meddelandena, som bland annat även innehöll kommentarer om att flickan blivit "jävligt snygg" och att hon "skulle ha det mysigt i sängen". Han hävdar dock att de är tagna ur sitt sammanhang och att det inte fanns några sexuella undertoner.