Lugnt i midsommartrafiken – trots olyckor

När många ska ta sig hem från midsommarfiranden blir det trångt på vägarna. Trafikolyckorna och köerna har avlöst varandra under söndagen.

ANNONS
|

En trafikolycka med flera fordon inträffade vid trafikplats Salem vid 16-tiden på söndagen. Två personer fick föras till sjukhus, den ena med ambulanshelikopter. Olyckan gjorde att det blev långa köer på E4/E20 i norrgående riktning. En av bilarna fick bärgas och under tidig kväll var insatsen på platsen avslutad.

- Det är inte något som hindrar trafiken längre, säger Towe Hägg på polisen i Stockholm.

Vid 14-tiden orsakade en trafikolycka norr om Kungälv med tre fordon köer på upp till en mil på E6. Även på Ölandsbron var köerna långa, enligt Trafikverket.

ANNONS

- Det är mycket kö in mot fastlandet. Det finns ju inga andra vägar att ta från Öland, men när man väl kommer av bron kommer trafiken dela upp sig i olika riktningar, säger Denny Josefsson, kommunikatör på Trafikverket.

TT: Hur har trafikläget sett ut under midsommarhelgen?

- Jag tycker det har varit relativt lugnt faktiskt. Det är som en vanlig midsommar med mycket trafik.

På E18/E20 i höjd med Köping och Arboga inträffade tre olika trafikolyckor i snabb följd under sen eftermiddag. Inga personer ska dock ha kommit till skada, enligt polisen i region Mitt.

TT
ANNONS