Milly trakasserades på spårvagnen - hyllar nu föraren

ANNONS
|

På lördagskvällen var 25-årigaMilly Magnusson Javenius på väg hem från från jobbet på Liseberg. Vid hållplatsen kom en berusad man fram och försökte göra ett närmande.

–Han betedde sig väldigt lustigt, pratade med sig själv och grymtade. Han kom direkt fram till mig och först trodde jag han bara ville prata. Men han började svära och skrika, det var obehagligt, säger hon.

"Sedan klappade han till henne i huvudet"

Hon berättar att bägge klev på spårvagnen, och mannen satte sig några säten bort. Utöver dem var det inte särskilt mångra andra resenärer på vagnen.

–Då går han fram till en annan ung tjej. Han var på henne och frågade om hon hade kniv. När hon sa nej började han skrika och svära igen, sedan klappade han till henne i huvudet. Det var jättekonstigt. Efter det vinglade han fram till mig och skulle prata. Han kallade mig för sin dam och jag kände bara "Usch".

ANNONS

Chauffören grep in: "Var rädd"

Men det fanns andra som lade märke till mannens obehagliga beteende, berättar hon. Plötsligt stannade spårvagnsföraren och klev ur förarsätet.

–Han kollade så allt var okej, tog tag i mannen och sa till honom att han inte skulle prata med oss. Sedan gick han in och började köra igen. Men mannen kom tillbaka och var på både mig och den andra tjejen. Han stannade igen och sa att han får sitta ner eller gå av.

Kort därefter ska mannen ha trillat runt i vagnen igen och då beslutade föraren att han var tvungen att gå av.

–Han fick gubben att backa ut ur vagnen så körde föraren iväg. För jag var rädd för att vara ensam med den här mannen på slutstationen, Vilken jäkla tur att det var en så fantastisk människa som körde och vågade ingripa, sägerMilly Magnusson Javenius.

Vid ändhållplatsen började hon och den andra tjejen att prata med varandra.

–Vi var lite skärrade båda två så vi gick tillsammans. Jag kollade hur det var med henne eftersom han fysiskt hade slagit henne. Vi konstaterade båda två att vi var väldigt tacksamma för förarens insats.

Hoppas nu han belönas

Milly Magnusson Javenius menar att hon ofta känner sig rädd för att åka själv på natten.

ANNONS

–Man har varit med om så mycket skit på stan. Det är ofta som folk beter sig obehagligt speciellt under helger och jag rör mig ofta ute då eftersom jag jobbar inom restaurangbranschen.

Efter den obehagliga spårvagnsresan villhon nu tacka föraren.

–Jag hoppas han blir uppmärksammad av sin arbetsgivare och att de belönar honom.

ANNONS