Misstänkt seriebedragare härjar i Dalarna

De senaste dagarna har ett antal äldre kvinnor i Dalarna blivit uppringda av en man som säger sig jobba för Elgiganten eller Handelsbanken. Mannen har försökt lura kvinnorna på pengar och en kvinna har blivit av med över hundratusen.

ANNONS
|

Polisen misstänker att det är samme man då innehållet har varit likartat i flera av samtalen.

- I flera fall har han uppgivit att han ringer från Elgiganten och pratat om att det blivit något knas med betalningen. Kvinnorna har uppmanats att logga in med sitt bank-ID, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör hos polisen.

Enligt Dangardt har mannen hittills ringt minst sju kvinnor. De flesta av kvinnorna har lagt på och gjort en polisanmälan, men några av kvinnorna har blivit av med större summor pengar.

ANNONS

- Tre-fyra av de här kvinnorna hade insett att de höll på att bli lurade och la bara på, men nån kvinna har blivit av med över hundratusen.

En utredning pågår men något som förbryllar polisen är att mannen har haft tillgång till flera korrekta uppgifter om kvinnorna.

- Det har vi inte riktigt kläm på, säger Dangardt.

Varken Elgiganten eller Handelsbanken efterfrågar sina kunders kontonummer eller inloggningsuppgifter på telefon, eller uppmanar till inloggning med Bank-ID.

TT

ANNONS