Misstänkt Gårdstensmördare kvar i häkte

Den 51-årige man som misstänks för att ha mördat sin fru och sina tre små barn i en lägenhet i Gårdsten i Göteborg ska fortsätta vara häktad, har hovrätten beslutat. Mannen hade genom sin advokat överklagat tingsrättens häktningsbeslut.

ANNONS
|

- Jag är absolut inte förvånad över hovrättens beslut. Det var väntat. Att man klagar på ett häktningsbeslut är mer regel än undantag, och att hovrätten avslår är också mer regel än undantag, säger åklagare Helena Treiberg Claeson, till TT.

Det var i torsdags som kvinnan och de tre barnen hittades i lägenheten i Gårdsten efter larm om att rök trängde ut från lägenheten. Kvinnan och ett av barnen hittades döda, ett barn dog i ambulans på väg till sjukhus och det tredje på sjukhus. Enligt polisen fanns det skador som tydde på att de alla fyra hade blivit utsatta för brott innan branden.

ANNONS

Pappan i familjen togs in till förhör och anhölls senare samma dag. Han nekar till anklagelserna. På lördagen häktades han av Göteborgs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord. Häktningsbeslutet överklagades under måndagen av mannens försvarsadvokat Poly Jensell.

I sitt överklagande till hovrätten för Västra Sverige hänvisar hon till polisförhör med vittnen som ska ha bekräftat mannens uppgifter om att han var på sin arbetsplats flera mil från lägenheten.

- Vi vet inte exakt var mannen befann sig när gärningen begicks. Obduktionen av offren håller på i detta nu och det är först då man kan få reda på när döden inträdde. Då kan man också säga om någon har ett alibi, säger Helena Treiberg Claeson.

Mannen ska enligt hovrätten vara fortsatt häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska väckas senast 7 augusti.

TT har utan framgång sökt mannens försvarare.

TT
ANNONS