Polisen: "Vi misstänker att hon blev attackerad längs spåret"

Polisen misstänker att kvinnan överfölls och släpades ut i skogen.På torsdagen fortsätter mordutredningen med full kraft. – Hon jobbade på en stor arbetsplats och vi har många förhör som behöver genomföras, säger polischefen Lena Matthijs.

ANNONS
|

Motivet till det misstänkta mordet på en kvinna i 60-årsåldern i Ulricehamn i tisdags eftermiddag är fortfarande en gåta för polisen.

Kvinnan hittades vid 21-tiden på kvällenliggande i skogen cirka 20 meter från motionsområdet Lassalyckans milspår. Cirka två timmar tidigare hade hon anmälts saknad av sina anhöriga efter att hon inte återvänt hem efter en planerad motionsrunda.

Polisen misstanke är att hon överfölls längs löparspåret där hennes glasögon hittadesoch sedan släpades in i skogen.

– Vi misstänker att hon blev attackerad längs spåret. Vi tror inte att hon för egen maskin sedan hamnade inne i skogen, sägerLena Matthijs, chef för polisen i polisområde Älvsborg.

ANNONS

Under onsdagen avslutades den tekniska brottsplatsundersökningen i området där kvinnan hittades avliden av en hundpatrull.

Sättet kvinnan låg placerad på i skogen gjorde att polisen bara tio minuter efter att hon anträffades inledde en förundersökning gällande mord, alternativt dråp.

– Hon låg på ett sådant sätt som man själv inte kan falla ner på vid till exempel ett sjukdomsfall, sägerLena Matthijs.

Kan vara en helt främmande gärningsman

Polisen arbetar forfarande med att få klarhet i varför kvinnan attackerades. Polisen arbetar utifrån två möjliga teorier: Dels att gärningsmannen kände henne och dels att det kan vara en för henne helt främmande gärningsman.

Handlar det om en helt okänd gärningsman finns det enligt polisen en risk att personen kan slå till igen.Lena Matthijs uppmanade igår därför allmänheten att inte gå ut ensamma i skogarna runt Lassalyckan.

– Då vi inte kan garantera att det här handlar om en person som kan slå till igen är det bra att vara ute minst två och två tills dess att vi har rett ut det här. Det finns väldigt få överfall där två personer har blivit attackerade, berätta polischefen.

LÄS OCKSÅ:Polischefen varnar –gå inte ut ensam

Kollegerna ska höras

Under torsdagen fortsätter polisens mordutredning med full kraft. Under onsdagen hölls ett stort antal förhör och minst lika många är planerade att hållas under torsdagen.

ANNONS

– Jag har inga genombrott att rapportera om i nuläget. Spåren har börjat undersökas och vi väntar på att få svar på dödsorsaken som är väldigt viktig för att få reda på. Sedan har vi mycket tips som behöver bearbetas och analyseras, sägerMatthijs.

Den drabbadekvinnan var anställd inom Ulricehamns kommun. Under dagen kommer polisen att fortsätta att hålla förhör med henneskolleger, bland annat för att få klarhet i om det skulle kunna finnas något relaterat till kvinnans arbete som skulle kunna ha medfört att det fanns en hotbild mot henne.

– Hon arbetade vid en ganska stor arbetsplats och det är många av hennes kamrater vibehöver tala med, sägerLena Matthijs.

Intensivt polisarbete

Magnus Söderqvist är stationsbefäl vid polisen i Borås som fördelar polisområdetsresurser.

Han berättar att polisen under dagen kommer att ha en patrull runt Lassalyckans motionsområde för att skapa trygghet i området. Samtidigt pågår arbetet i jakten på en gärningsman febrilt inne i polishuset i Borås.

– Utredningsläget har inte förändras sedan igår. Idag fortsätter ett intensivt arbete med mycket resurser. Det handlar ominre spaning, det är förhör ska hållas och väntar på analyssvar, bland annat från den tekniska undersökning, säger Magnus Söderqvist.

Högsta prioritet

Det misstänkta mordet har skapat stor oro i bygden och polischefenLena Matthijs, som själv bor i Ulricehamn, försäkrade i går invånarna om att polisen gör allt för att lösa det kusliga fallet.

ANNONS

– Ett sådant här ärende därdet finns en risk för upprepning har högsta prioritet. Det är väldigt mycket annat som får läggas vid sidan kan jag säga. Det är jätteviktigt att vi får tag på den här personen, berättadeLena Matthijs under onsdagen.

ANNONS