Snörekord i fjällen inför sportlovet

I år behöver inte sportlovsfirare i södra Sverige åka långt för att komma till vitklädda pister. Det råder nämligen mycket goda snöförhållanden över hela landet, enligt branschorganet Svenska skidanläggningars organisation (SLAO).

ANNONS
|

Nästan samtliga skidanläggningar i Sverige kommer vara öppna under de kommande sportlovsveckorna. Även de allra längst söderut i landet, såsom Vångabacken i Skåne eller Vallåsen på Hallandsåsen bjuder till skidåkning. Det är tack vare en snörik säsongstart med rekordnivåer i fjällen och en kall inledning på februari som möjliggör skidåkning landet över.

- Vi har rekordmängder med snö i fjällen. I södra Sverige har den sista tidens snöfall i kombination med kyla gjort att princip alla Sveriges skidanläggningar kan hålla öppet under sportlovet, vilket är glädjande, säger SLAO:s vd Titti Rodling.

ANNONS

Orter och anläggningar som överraskar med stora snödjup är till exempel Mullsjö i Småland och Alebacken norr om Göteborg.

Och i Stockholmsområdet rapporteras det om goda förhållanden med minst en halvmeter snö i backarna.

Enligt statistik från SLAO har inledningen på skidsäsongen varit starkare än motsvarande period i fjol och totalt väntas närmare 600 000 vintersportare besöka svenska skidanläggningar under sportlovsveckorna.

TT

Fakta: Då infaller sportlovet

Sportlov vecka 7: Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg, Ydre

Sportlov vecka 8: Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län, Södermanlands län

Uppsala län, Örebro län, Östergötlands län

Sportlov vecka 9: Dalarnas län, Gnesta, Gotland, Stockholms län, Södra Hälsingland, Värmlands län, Västmanlands län, Älvkarleby

Sportlov vecka 10: Idre, Norra Hälsingland, Norrbotten, Jämtlands län, Västerbotten, Västernorrlands län

Sportlov vecka 11: Jokkmokk

Källa: Sportlov.org

ANNONS