Det unga paret i Kristianstad som åtalats för att vållat sitt spädbarns död frikändes i dag av tingsrätten. Arkivbild.
Det unga paret i Kristianstad som åtalats för att vållat sitt spädbarns död frikändes i dag av tingsrätten. Arkivbild.

Spädbarn dog – föräldrarna frias

Ett föräldrapar misstänktes för att ha vållat sitt fem veckor gamla spädbarns död. I dag friades de på samtliga punkter av Kristianstads tingsrätt.

ANNONS
|

När flickan dog i september förra året hade hon spår av våld mot både huvud och kropp, bland annat mer än 20 revbensfrakturer. Läkarna misstänkte att flickan misshandlats och larmade polisen, som senare grep föräldrarna på sjukhuset.

Föräldrarna, som båda är under 25 år, stod åtalade för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död. I dag beslöt Kristianstads tingsrätt att fria föräldrarna på samtliga punkter.

I domen skriver tingsrätten att man inte anser att det är uteslutet att dotterns blåmärken och revbensfrakturer uppkommit på annat sätt än genom annans våld. Man anser även att det kommit fram uppgifter som tyder på att det inte märktes på dottern att hon hade ont på grund av revbensfrakturerna.

ANNONS

Efter att rättegångsförhandlingarna avslutades i början av juli släpptes paret ur häktet, vilket försvaret redan då tolkade som att en friande dom var att vänta.

TT
ANNONS