Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

170927-stridsvagnskrock-537232_se.ttela_1.jpg
Läget för den person som flögs med helikopter till Karolinska universitetssjukhuset efter tågolyckan i närheten av Vagnhärad i går är fortsatt allvarligt, men stabilt.

Tågolyckan: "För tidigt för slutsatser"

Läget för den person som flögs med helikopter till Karolinska universitetssjukhuset efter tågolyckan i närheten av Vagnhärad i går är fortsatt allvarligt, men stabilt. Samtidigt säger polisen att det är för tidigt att dra några slutsatser om hur olyckan gick till.

- Det är naturligtvis väldigt olyckligt och tragiskt att det ska inträffa olyckshändelser. Det var glädjande att ingen fick sätta livet till men det är ändå personer som är skadade och vårdas på sjukhus. Det måste man naturligtvis ta på allvar, säger försvarsministern Peter Hultqvist (S) till TT.

Tillsammans med statsminister Stefan Löfven närvarade Hultqvist vid ett moment av försvarsövningen Aurora utanför Trosa, inte långt ifrån olycksplatsen.

Löfven höll tal

Löfven höll då ett tal till soldaterna på plats där han beklagade olyckan men påpekade också vikten av att ändå fortsätta övningen – en syn han delar med Peter Hultqvist:

- Den här typen av händelser kan inte vara något som gör att vi inte kan öva våra förband eller ställa in. Det pågår nu en haveriundersökning och polisutredning och hur detaljerna ser ut får man återkomma till när det är klart.

Dagen efter tågolyckan i närheten av Vagnhärad är olycksplatsen fortsatt avspärrad medan polisen arbetar för att få en tydligare bild av händelseförloppet.

- Vi försöker samla in information från de inblandade för att få deras bild av händelsen. Men det är för tidigt för oss att dra slutsatser från de uppgifterna än så länge, säger Tommy Thorngren, pressansvarig kommunikatör på polisen region Öst.

Spårade delvis ur

Olyckan inträffade när ett SJ-tåg kolliderade med ett stridsfordon. Efter kollisionen spårade tåget delvis ur.

Fyra personer skadades i kollisionen, en av dem allvarligt. Den personen får vård på Karolinska universitetssjukhuset efter att ha flugits dit med helikopter. Skadeläget är fortsatt allvarligt, men stabilt, meddelar sjukhusets presstjänst.

De övriga tre personerna klarade sig med lindriga skador.

Ingen trafik kommer att passera genom olycksplatsen under dagen.

MEST LÄST