Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

180221-uddokument-620886_se.ttela_1.jpg
Utrikesminister Margot Wallström (S) och FN-ambassadör Olof Skoog applåderar i FN:s generalförsamling efter att Sverige fått en plats i FN:s säkerhetsråd. Arkivbild.

UD redovisar material om försvunnen rapport

Utrikesdepartementet (UD) kommer att redovisa arbetsmaterial som är kopplade till den tidigare saknade FN-rapporten, skriver Svenska Dagbladet och refererar till ett pressmeddelande från UD.

UD har tidigare hävdat att de aldrig tagit emot den 44 sidor långa utvärderingen av en kampanj som fördes för att ta plats i FN:s säkerhetsråd. Det som finns i skriftlig form av utredningen är slutsatserna på 13 sidor, enligt UD. Utredaren själv har dock intygat för Dagens Nyheter att flera exemplar av utredningen lämnats in till chefen för FN-avdelningen.

Nu skriver UD: "Under utvärderingens gång har det funnits annat material, inklusive arbetsmaterial och tidigare versioner, som har granskats inom departementet. Slutsatserna som har presenterats och diarieförts är, i enlighet med uppdragsgivarens ställningstagande, det slutliga resultatet av utvärderingen".

UD kommer nu att bjuda in ledamöter i utrikesutskottet för att ge en närmare redovisning av utredningens arbetsmaterial, enligt SVD.

MEST LÄST