Restaurang Akropolis drivs av Stergiani Tsavalia, i mitten, och har fem anställda. Två av dem är Sasa Zivic, till vänster, och Nittat Özkan, till höger.
Restaurang Akropolis drivs av Stergiani Tsavalia, i mitten, och har fem anställda. Två av dem är Sasa Zivic, till vänster, och Nittat Özkan, till höger.

Gratis mat till behövande en dag i månaden

Restaurang Akropolis vill hjälpa behövande och utsatta människor. Sista fredagen varje månad bjuder de därför på gratis mat. – Vi vet att det finns många som inte har råd att köpa mat och vi vill hjälpa dem, säger restaurangägaren Stergiani Tsavalia.

ANNONS
|

Restaurangen ligger i centrala Trollhättan och öppnade i februari i år. Några månader senare är den igång ordentligt. Ägaren Stergiani Tsavalia berättar att affärerna går bra och nu vill han dela med sig och göra något för de som inte har råd att köpa mat själva.

– Min fru och hennes föräldrar jobbar med hemlösa och fattiga. Jag vet att det finns ett stort behov av hjälp och detta är ett sätt, säger han.

Två rätter att välja mellan

Sista fredagen i varje månad, mellan klockan 15.00 och 16.30, erbjuds därför gratis mat till de som behöver.

Restaurangen som är grekisk serverar både lunch och a la carte och har en varierad meny.

ANNONS

Gratismaten som erbjuds består av två rätter, en köttfärs- och en kycklingrätt. Föredrar man sallad finns det möjlighet att välja något från det stora salladsbordet.

– Vill man inte äta maten på plats här i restaurangen går det bra att ta med den, förklarar Stergiani Tsavalia.

På fredag är det premiär och nu vill han att så många utsatta som möjligt tar chansen.

– Jag hoppas att de personer som behöver kommer hit.

ANNONS