Krockade med fasan, tre dagar senare flög den ut ur grillen

Annika Jansson krockade med en fasan. Tre dagar senare flög den ut ur bilens grill. – Jag tänker på fasanen och hoppas att den inte är skadad, säger hon.

ANNONS
|

När Annika Jansson körde som vanligt utanför Koberg fick hon syn på två fasaner framför henne på vägen. Hon fick möte och hade samtidigt en bil bakom sig så hon kunde inte bromsa.

– Det small till när jag körde på fasanerna. Jag stannade längs vägen, tog ett djupt andetag och körde sedan vidare, berättar hon.

När hon sedan kom hem var hunden intresserad av bilens grill. Där satt det en fjäder som Annika sedan tog bort. Hennes man sa åt henne att grillen behövde fixas och sen tänkte hon inte mer på det.

Krocken inträffade i fredags, i lördags stod bilen stilla eftersom hon var i Göteborg. Nästa dagbeger hon sig till sitt jobb i Vänersborg.

ANNONS

– Folk samlades utanför bilen. Jag sprang ner för att kolla och de berättade att de hörde något inifrån huven, berättar Annika Jansson.

Hon tittar på grillen och därmycket riktigt springer en fasan fram och tillbaka mellan gallret och fläkten. Samma fasasom Annika krockade med i fredags.

– Vi började bryta i grillen för att den skulle få komma ut. Sen flög den i väg, fasanen saknade lite fjädrar men såg annars ut att ha klarat sig. Den måste ha legat chockad i bilen. Man kan inte tro att det är sant,berättar Annika Jansson.

Hennes egen teori bakom den osannolika historien är att fasanen åkt under bilen vid krocken och sedan sugits upp i grillen. Skadorna på bilen till trots är det fasanen hon tänker på.

– Det var bra att folk upptäckte ljuden. Jag är glad att han lever och hoppas att han mår bra stackaren, säger Annika Jansson.

ANNONS