Bygget för Källstorpslyckan i gång

I torsdags togs första spadtaget för bostadsrättsföreningen Källstorpslyckan. Bygget av sju hus med fyra respektive sex lägenheter i varje huskropp har påbörjats. Och försäljningen är i full gång.

ANNONS
|

Bostadsplaner på gärdet, norr om förskolan Lyckan på Källstorp, har funnits i flera år. Nu har första spadtaget tagits för Källstorpslyckans 40 lägenheter. Representanter från Trollhättans kommun, Peab Bostad, Svensk Fastighetsförmedling och ett antal köpare fanns på plats när ett symboliskt första spadtag togs under en sedvanlig ceremoni.

– Det känns jättekul att komma igång! Sammanlagt blir det 40 lägenheter i två plan med två till fyra rum som kommer att byggas, säger Emelia Antonsson, projektutvecklare på Peab Bostad.

Husen stombyggs i Götene och första stomleveransen, C-huset, beräknas till vecka 44. Sedan ska det rulla på i treveckorsintervaller.

Bygget är fortfarande i ett tidigt skede men försäljningen är i full gång, vilket glädjer Emelia Antonsson.

ANNONS

– Vi har 21 avtal och fyra reserverade. Det kommer in intresseanmälningar hela tiden och det är väldigt roligt, säger hon.

Blir grannar

Paren Lovisa Andersson och Mikael Sköld, Hanna Bohm med sambo har köpt lägenheter i C-huset. Tjejerna känner varandra sedan sjuksköterskeutbildningen men det var slumpen som avgjorde att de köpte bostäder i samma hus, bredvid varandra.

– Vi visste inte om att det skulle bli så. Jag såg Mikaels namn på en anmälningslista jag skulle skriva på och kände igen namnet. Då ringde jag Lovisa och frågade om de skulle köpa lägenhet här och det skulle de, säger Hanna och skrattar.

Hon och hennes sambo, som inte är på plats, har köpt en trea på bottenplan medan Lovisa och Mikael valde en tvåa. De har redan tittat på olika tillval man kan göra och kommer att ändra köksluckor och kakel i badrummet. De ser fram emot att få tillgång till de nya bostäderna och tycker att läget är perfekt.

– Det ligger lite utanför stan men ändå nära. Jag och Hanna arbetar på Näl så det blir inte långt för oss till jobbet och det finns fina cykelvägar till både Överby och centrum. Vi tror det blir ett väldigt bra område med en blandning av folk i olika åldrar, säger Lovisa.

ANNONS

Emelia Antonsson bekräftar att den här boendeformen lockar både yngre och äldre.

– Vi har liknande projekt i andra kommuner och målgruppen är bred. På ett ställe är den yngsta 20 år och äldsta 92.

Om allt går enligt plan kommer inflyttning ske vintern 2017-2018.

ANNONS