Mehmet Polat (längst till vänster), Kemal Kücükfidanci, Yunus Yazici är förberedda inför alla hjärtans dag.
Mehmet Polat (längst till vänster), Kemal Kücükfidanci, Yunus Yazici är förberedda inför alla hjärtans dag.

De bjuder hemlösa på pizza

På alla hjärtans dag blir pizzeria Athena i Trollhättan lite snällare. De kommer nämligen bjuda på gratis pizza till alla hemlösa. – Mitt hjärta blir rikare av att hjälpa till, säger ägaren Mehmet Polat.

ANNONS
|

Mehmet Polat komtill Sverige för 15 år sedan. Och den första tiden var tuff utan jobb och pengar. Till slut kom han in på arbetsmarknaden och öppnade pizzerian Athena som han nu har haft i tio år. I dag är den en välkänd pizzeria i stan.

Nu vill Mehmet Polat ge något tillbaka för den första tiden i Sverige.

– Jag är så tacksam för all hjälp jag fick av svenskar när jag kom hit. Jag var arbetslös och hade inga pengar, så jag fick mat av andra som bjöd mig. Jag kommer aldrig att glömma det. Så nu vill jag bjuda tillbaka, säger han.

ANNONS

På alla hjärtans dag, vid lunchtid, kommer han och hans medarbetare att bjuda alla hemlösa och andra som har det tufft med pengar på pizza.

– Här finns massa arbetslösa och andra som har det tufft, och då känns det bra att kunna hjälpa dem. Det är en speciell dag och det känns bra att bjuda då. Mitt hjärta blir rikare av att hjälpa till, jag har ett varmt hjärta, säger han med ett skratt.

Det blir även köttbullar, ris, kyckling och annan mat.

– Jag kommer inte att snåla, jag lagar vad de vill ha, förklarar han.

ANNONS