Fler fågelkurser med Trollhättans Naturskyddsförening

Fler Trollhättebor har fått upp intresset för fågelskådning. Det fick Thorulf Lundqvist, ord-förande i Trollhättans Naturskyddsförening, att vilja utöka utbudet för fågelskådare i Trollhättan.

ANNONS
|

Man pratar om fågelskådning som om man ser något, men enligt Thorulf Lundqvist handlar det mer om att höra. Han säger att tjusningen med fågelskådning är att man aldrig blir fullärd.

– Det är en ny värld som öppnar sig. Från att man vet att det är en fågel till att veta vilken art det är. Det är häftigt, säger han.

Och nu till våren kommer de att dra igång med fler kurser än tidigare år.

– Vi märker att intresset för fågelskådning växer i staden. Och alla är välkomna! Man behöver inte kunna någonting, du behöver till exempel inte veta att det är en gräsand, du kan kalla den för anka, det är ok, säger han.

ANNONS

Färre arter nu

Han förklarar att just nu är den bästa tiden att börja lära sig, eftersom det inte finns lika många arter som på sommaren att lära sig.

På Spikön under torsdagen skymtades bland andra grönfink, blåmes, gråsparv, sidensvans, och sothöna.Hit kommer många arter, eftersom det på vintern är öppet vatten.

Thorulf Lundqvist menar att fågelskådning kan vara en inkörsport till ett tyngre naturintresse.

– Vi vill att folk ska få upp ögonen för detta, säger han.

I slutet på februari drar programmet igång och i mars kan den som vill hänga med och lyssna på ugglor.

ANNONS