Nya verk på Galleri Gustafsson

För första gången visas Frank Olssons konstverk i Trollhättan. Med nya figurer och bilder visas utställningen Devil’s & Bitche’s, på Galleri Gustafsson. – Jag kommer bland annat att visa ett 15-tal Lovecracks. De som kommer till vernissagen blir de första som ser dem i verkligheten, säger konstnären.

ANNONS
|

Frank Olsson är 62 år och verksam i Stockholm och har så länge han kan minnas alltid målat.

Hans första utställning var 1978 på Galleri Art Ide i Stockholm och han har sedan dess kontinuerligt haft utställningar i Sverige och utomlands.

Sensuella linjer

Numera varvar han måleriet med skulptur då han tycker att det ger inspiration i båda riktningar. Han beskriver att utmaningen för honom alltid har varit att prova nya idéer och materiel, att vara öppen för nya möjligheter. En rörlighet, alltid framåt, aldrig stanna, men på samma gång en balans.

Skulpturer kom in senare i hans skapande. De har också bidragit mycket för måleriet och hans utveckling. Motiven är ofta kvinnan. Enkla sensuella linjer med strama grafiska reliefer där skuggorna får skapa färgerna.

ANNONS

Några av verken som visas på Galleri Gustafsson är Smådjävlar.

– Det är partier av lera, som blivit över när jag skapar andra skulpturer, förklarar han.

Karolinska i Stockholm

Utställningen visar också Frank Olssons absolut senaste projekt, Lovecrack. En ny liten figur i form av ett hjärta med sprickor här och där. Tillverkad i stengodskeramik och därefter bemålad med akryl och epoxy. Tio till femton stycken kommer att tas med till Trollhättan.

– Besökare som kommer till vernissagen blir de första som ser dem i verkligheten, säger han.

I dag finns flera av hans verk spridda på företag, institutioner och privata samlingar i Sverige och runt om i världen. Just nu planeras Frank Olssons verk att sättas upp på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

– Sjukhuset håller på att renoveras och jag planerar att sätta upp tusen Lovecracks på en vägg.

Första gången i Trollhättan

Vernissagen är på fredag och lördag, då finns konstnären på plats båda dagarna.

– Det blir första gången jag besöker Trollhättan, och det ska bli väldigt trevligt, säger han.

På söndag går resan vidare mot Bronsgjuteriet i Holland. Där arbetar han tillsammans med tio, femton andra konstnärer.

Utställningen pågår till och med den 23 november.

ANNONS