Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/10
ANNONS ▼

Två herrar, fotboll och en podd

De fann varandra och nu är de ett par – poddcast-duon Martin Ahlin och Kristoffer Hedberg. En gång i veckan lockar de 1 000-talet lyssnare till podden Skruvdubb & fyrafyratvå och givetvis handlar det om fotboll.

Den som känner Kristoffer Hedberg lite närmare vet att han, förutom till musiken, har en stor passion för fotboll. Han spelade sin sista match för tre år sedan, men inledde karriären i Trollhättan BoIS, för att fortsätta i TIF:s a-lag, Halvorstorp IS och några säsonger i Göteborg. Nu bor han i Trollhättan.

– Även om jag i grunden är musiker i bandet Easy October är jag en sportfåne. Martin kände jag till genom hans fotbollsblogg och jag har varit svag för honom länge. Så när vi träffades genom en slump bestämde vi rätt snabbt att testa att göra en podd ihop, berättar han.

TILL MARTINS BLOGG: Fotbollsbloggen med Martin Ahlin

"Passar ihop"

Kristoffer hade liksom Martin Ahlin redan funderat ett tag på att börja "podda", men när de träffades kändes det helt rätt att försöka tillsammans.

– Vi passar bra ihop som personer, vi har ungefär samma uppfattning om det mesta. Samtidigt vill flera av våra lyssnare gärna att vi ska argumentera mer mot varandra, så vi får väl se om vi kan bli lite hårdare mot varandra..

Båda har radiovana sedan tidigare och Kristoffer kan "det där med det tekniska". Martin bidrar med research och bokar gäster. Programledarskapet delar de på.

Häromdagen spelade de in sjätte avsnittet, en intervju med TBIS-tränaren Andreas Wingård. Tidigare gäster har varit FCT:s mittback Fredrik Sundström, Joakim Jensen från Ljungskile, Skoftebyns assisterande tränare Kajsa Mazola och IFK Uddevallaprofilen Petrit Zhubi.

PODD-LYSSNA HÄR: Skruvdubb & fyrafyratvå

I sin linda

– Vi försöker täcka både dam- och herrfotbollen i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Men det är inte genus som styr gästlistan, utan intressanta personer och personligheter. Det blir mer ett porträtt där vi vill hitta människan och gräva under ytan, förklarar Martin.

Lokala fotbolls-poddar är det ont om och det är inte fel att kalla Kristoffer och Martin pionjärer. Vart det ska bära hän får framtiden utvisa.

– Podden är ju lite i sin linda, men vi har ändå ungefär 1 000 lyssnare i veckan. Vi har en idé om att även ha avsnitt utan gäster, där vi pratar och resonerar bara med varandra. Vi får se, säger Martin.

– Vår västgötska hörs ju ibland, bara det tror jag lockar en del lyssnare, skämtar Kristoffer.

Avsnitt sex med Andreas Wingård släpptes på tisdagen.

Kristoffer Hedberg

Ålder: 31 år

Familj: Sambo och hunden Melvis

Yrke: Kreativ coach, Kulturhuset N3, musiker, artist, "poddare" och frilansfotograf

Bästa fotbollsupplevelse: "När jag satte en straff för TBIS i en inomhusturnering för ungdomar i Lilla Edet 1995 ..."

Bästa musikupplevelse: Ryan Adams, Malmö konserthus 2014

Håller på: Newcastle United och IFK Göteborg

Aktuell med: Fotbolls-podden Skruvdubb och fyrafyratvå, Dinky Town i sommar i Trollhättan och Uddevalla, samt släpper en skiva med bandet Easy October i september

Martin Ahlin

Ålder: 29 år

Familj: Sambo, dotter och katten Eddie

Yrke: Journalist och "poddare"

Bästa fotbollsupplevelse: "Debuten i division 4 med Arentorps A-lag när jag var 15 år"

Bästa musikupplevelse: The National i Rom häromåret

Håller på: "Inte på något lag alls. Möjligen TFK som jag spelar i, men jag gillar alla lokala lag"

Aktuell med: Fotbolls-podden Skruvdubb & fyrafyratvå, bloggen Martins fotbollsblogg på ttela.se

 

MEST LÄST