Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/10
ANNONS ▼

Älvhögsborg gick fullständigt i spinn

Blinkande lampor, dunkande musik och svettfläckar på golvet. I 24 timmar förvandlades A-hallen inne i Älvhögsborg till ett paradis för spinningfantaster.

Musiken dunkar, svetten lackar och benen trampar frenetiskt. Sedan klockan 17 på fredagseftermiddagen har tramporna på 83 cyklar som rullats in på i A-hallen i Älvhögsborg varit i konstant rörelse. Anledningen stavas 24-timmarspinning. 

– Allt har fungerat jättebra. Folk är glada och det är bra stämning, det är en fest i hälsans tecken, säger Jonas Enhult, försäljnings- och marknadschef på Älvhögsborg.

När TTELA kommer på besök på lördagsförmiddagen återstår det drygt sex timmar innan maratonpasset är över. Uppe på en scen sitter en instruktör och leder deltagarna genom låt efter låt. Bakom hennes rygg finns en storbildskärm som visar film efter film med dansande människor. Discobelysning är på, musik hög. Allt för att sprida energi, vilket passande nog också är årets tema. Under en låt kommer en dansare upp på scen för extra pepp och priser till olika deltagare delas ut lite då och då.

– Det är som en stor show. Många av instruktörerna gör något extra, det blir som ett uppträdande, säger Jonas Enhult. 

Totalt är 83 lag på plats och drygt totalt 700 personer cyklar under dygnet. Stämningen är bra. Det skrattas och pratas, även om en och annan grimaserar illa.  

– Många vill ha bra resultat men det är många företag och familjer som gör det tillsammans som en rolig grej. Alla kan vara med, det handlar inte om vem som cyklar längst eller snabbast utan om att hålla samma takt som instruktörerna, säger Jonas Enhult.

Och det märks att folk tycker det är en rolig grej, men tävlingsmomentet ska inte underskattas. På läktarplats sitter Jessica Johansson, Ann-Christine Andersson och Anna-Lena Öhman från laget Arjuvedda Collection. De håller noga koll på hur de ligger till för att kunna gå ner och coach sin lagkompis. 

– Det här är en jättekul grej där alla kan vara med. Vissa av oss cyklar mycket medan andra inte gör det, säger Ann-Christine Andersson, som är veteranen i laget. 

För Jessica Johansson är det däremot första gången. Hon har redan hunnit cykla sina timmar och kan nu slappna. 

– Det är jättekul. Det är mycket bättre än vad jag förväntade mig, säger hon.

Längst bak i salen har en lounge byggts upp med sofforna, ljusstakar och bord. Där sitter delar ur Stavreskolans lag och tar igen sig. 

– Stavreskolan har som tradition att vara med här med våra åttor eller nior. Det är en bra grej för sammanhållningen, om det blir ett bra resultat är inte lika viktigt. Men förra året kom vi 21 så i år vill vi gärna komma topp 20, säger idrottsläraren Pierre Borg.

MEST LÄST