Ännu fler preparerade köttbullar

Polisen har fått in ytterligare en anmälan om köttbullar med gömda spikar. Den här gången hittades köttbullarna på Lextorp.

ANNONS
|

Tidigt på torsdagens morgon rastade en man i Trollhättan sin hund vid serviceboendet Blåvingen på Lextorp. Hunden blev vid ett tillfälle ivrig och husse såg genast att den hittat köttbullar.

– Hon äter eller slickar aldrig på något utan att jag säger att hon får, så hon smakade aldrig. Men när jag kollade hittade jag flera småspik i köttbullarna, berättar hundägaren.

Han kan inte avgöra hur länge köttet legat på platsen. Men bullarna var färdigköpta och "några stycken" till antalet. Polisanmälan gjordes under dagen.

Det är den femte anmälan om preparerade köttbullar polisen fått in sedan påskafton.

De två första fallen inträffade i Vänersborg på Holmängen på påskafton och i söndags vid Tärnanskolan. I det ena fallet fick veterinär undersöka hunden som hittade köttbullarna. Det är dock oklart om den fick några skador. Den andra hunden hann inte bita i fyndet.

ANNONS

I måndags larmades det om ytterligare två fall. Då hittades de första farliga köttbullarna i Trollhättan på Karlstorp. Inte heller nu hann hunden bita i köttet.

– Frågan man kan ställa sig är, vad är syftet med den här typen av illgärning. Det är inte friskt att göra så, sade Jörgen Nygren, polisens presstalesman i östra Fyrbodal, i måndags.

I samtliga fall rubriceras anmälningarna som djurplågeri

Tips av alla slag lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Insändare: Till den som lagt ut spikköttbullar

ANNONS