Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

95-årig kvinna omkom i villabrand

Räddningstjänsten larmades på måndagen till en omfattande villabrand på Lextorp. En kvinna i 95-årsåldern hittades i den rökfyllda villan. Hon avled av sina skador.

Larmet om en villabrand kom till räddningstjänsten strax efter halv elva på måndagsförmiddagen.

– Det är en omfattande brand, rökfyllt i hela huset, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid Närf.

Inne i det brandhärjade huset på Lextorp, i Trollhättan, var det en kraftig rökutveckling.

– En person är påfunnen inne i huset och har tagits ut. Personen vårdades av ambulanspersonalen och fördes sedan till sjukhus, säger Jonas Gustafsson.

Polisen kunde på måndagseftermiddagen bekräfta att en kvinna i 95-årsåldern var den som påträffades i villan och att hon avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Kvinnan står inte skriven på adressen, men har en anknytning till fastigheten, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen Region Väst.

Räddningstjänst från både Vänersborg och Trollhättan jobbade med att släcka branden i närmare en timme. Men vid klockan halv tolv var branden släckt.

– Branden är nu släckt och vi håller nu på att vädra ut för att försöka skapa en bättre miljö. Vi är kvar i kanske 20 minuter till. Polisen kommer spärra av det här huset, sa Jonas Gustafsson strax innan klockan 12 och fortsätter:

– Vi har i nuläget ingen bild av var branden har startat.

Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer göras under tisdagen. Hur omfattande de materiella skadorna är kunde inte polisen upplysa om på måndagkvällen.

MEST LÄST