Marcus Rudström, festivalansvarig, är väldigt nöjd med helheten vad gäller årets Fallens dagar.
Marcus Rudström, festivalansvarig, är väldigt nöjd med helheten vad gäller årets Fallens dagar.

Arrangören summerar en lyckad festival

Regnigt om dagarna, välbesökt på kvällarna och en ovanligt lugn festival som helhet. Så sammanfattar arrangörerna årets upplaga av Fallens dagar. – Vi har träffat oerhört bra med artistbokningarna, och nått ut till alla åldrar och alla kulturer, säger festivalansvarige Marcus Rudström.

ANNONS
|
De största publikdragarna under årets Fallens dagar var förstås konserterna på Drottningtorget, men det var gott om besökare i rörelse i övriga delar av centrum under helgen.
– Vi hade önskat lite bättre väder dagtid, men det har ju spruckit upp som på beställning framåt kvällarna. Vi blev faktiskt förvånade över att det var så mycket folk ute på dagarna trots att det regnade, säger Marcus Rudström, som ansvarar för arrangemanget.
På fredagen drog rockkungen Jerry Williams en stor publik av en lite högre snittålder, medan många under lördagens konserter knappt hade nått skolålder. Avslutningskonserten med Miriam Bryant drog förmodligen helgens största publikmassa.
– Det var människor av alla åldrar som kom för att se Miriam Bryant, men vi har träffat oerhört bra med artistbokningarna, och nått ut till alla åldrar och alla kulturer. Några spelningar var lite mer nischade, men även tältspelningarna har dragit oerhört mycket folk, säger Marcus Rudström, som också påpekar att artisterna har varit nöjda och att de har fått mycket god feedback vad gäller kringaktiviteterna.
Även om det är svårt att ange någon exakt siffra så räknar man med att Fallens dagar hade runt 100 000 besökare under de tre dagarna, och det har varit en relativt lugn helg. Det var mycket poliser och ordningsvakter synliga på gator och vid spelningar, och arrangörerna säger att de är väldigt nöjda med de åtgärder som de har tagit fram gemensamt med polisen.
– Det är ett stort arrangemang med många besökare, och en och annan kan vara lite överförfriskad. Men vi sätter säkerheten först varje år. Det går alltid att spara pengar på olika saker, men aldrig på säkerheten, säger Marcus Rudström.
ANNONS