BILDALBUM: ”Nu är vi redo för cruising”

I morgon är det dags för årets cruising i Trollhättan med bilutställning i Folkets park. En som laddar inför det är Anders Tångklev som kommer att glida runt med sin Chevrolet Bel Air 1955.

ANNONS
|

Crusingen är sedan mitten av 1980-talet en årlig tradition i Trollhättan där bilentusiaster med tillhörande vrålåk samlas för att glida runt på gator och torg. Under dagen arrangeras även ett event i Folkets park där cirka 40 till 50 bilar, med tillhörande ägare, visar upp sig och tävlar om publikens pris. Uddevallabon och bilentusiasten Anders Tångklev, 42 år, som deltagit i cruisingen i Trollhättan sedan 1990-talet, tycker att den här dagen tillhör en av årets absoluta höjdpunkter. Vi möter honom hemma vid garagelängorna på Simhoppsvägen i Uddevalla när han står och finputsar på sin Chervolet Bel Air 1955, som han döpt till Doc Holliday. I bakgrunden dundrar hårdrocksmusik ut från den öppna garageporten. – Jag har väl haft ett 10-tal glidarbilar genom åren som fått namn efter låttitlar av det danska hårdrocksbandet Volbeat. Jag diggar verkligen det bandet och jag diggar verkligen bilar, särskilt raggar/glidarbilar, så det passar bra. Några grannar till Anders går förbi. De morsar, kollar in ”Doc Holliday” och fäller några väl valda kommentarer som ”Nu är du allt stolt”, ”Ska du nu ut och glida igen?”, ”Hänger sambon och barnen på eller?”. – De är la vana vid den här synen. Jag har lagt ner otroligt många timmar på att få i ordningen bilen, och andra bilar dessförinnan, i bästa möjliga skick. Han vågar egentligen inte tänka på hur mycket tid och pengar han lägger på det här. – Det är tur att jag har en förstående familj som står ut med mig och delar mitt intresse. Han får något nostalgiskt i blicken när han förklarar att bilintresset funnits där så länge han kan minnas och förklarar att han är extra stolt över att få vara ägare till just denna ”juvel”. – I fjol fräste jag runt och ställde ut bilen i både Norge, Sverige och Danmark, och den bedömdes av domare som tittade på varenda liten detalj. Vi hamnade på topp tio i Sveriges finaste bil och på topp åtta i Skandinaviens flottaste bil. Klart man är stolt. Och det kommer han vara även i morgon som han beskriver som lite av en nypremiär. – Det är första gången jag visar upp bilen iTrollhättan så det ska blir kul och spännande att få se och höra folks reaktioner. Man vill ju inte vara dryg, men visst är den fin?

ANNONS

Fakta: Bilutställningen/cruisingen Under lördagen blir det bilutställning i Trollhättans Folkets park där ett 40 till 50-tal bilar visas upp och tävlar om publikens pris. Det blir även musikunderhållning med The Cellerboys, DNA och Swap Meet och en hoppborg för de mindre barnen att studsa i.

Fakta: Anders Tångklev Bor: I ett radhus utanför Uddevalla. Gör: Jobbar som behandlings-assistent. Familj: Sambo och två döttrar. Intressen: Bilar, sport och musik. Gillar att glida runt och åka på bilutställningar och cruising. Gillar att spela och se på fotboll. Det bästa med cruisingen i Trollhättan: ”Mycket trevligt folk att tjöta med. Man träffar nya och gamla bekantskaper som delar samma intresse för gamla bilar”.

ANNONS