Många samlades vid lägenhetsbranden, men skingrades snart när det stod klart att ingen kommit till skada.
Många samlades vid lägenhetsbranden, men skingrades snart när det stod klart att ingen kommit till skada. Bild: Gabriel Andersson

Brand på tredje våningen i höghus

Det började brinna på tredje våningen i ett av höghusen på Kronogården vid 19-tiden.

ANNONS
LocationKronogården||

Räddningstjänsten möttes av många människor och det var oro över att boende i huset skulle komma till skada. Rökdykare skickades in för att söka igenom den brinnande bostaden och andra ytor dit brandröken spridit sig.

– Ingen var hemma när branden startade, troligen i köket. Lägenheten har svåra skador och ingen kan bo i den. Möjligen är även lägenheten ovanför rökskadad, sade Peter Grönros, inre befäl hos räddningstjänsten när branden var släckt en timma senare.

Ingen ska ha kommit till skada, enligt både räddningstjänst och polis.

Att många människor samlades på platsen gjorde släckningsarbetet svårt inledningsvis. Polis fick hålla undan oroliga för att ge räddningstjänsten arbetsro.

ANNONS

Sent på tisdagskvällen hörde en av de boende i huset av sig:

– Det var visst någon hemma i lägenheten när det började brinna från olja på spisen. Han insåg att han inte kunde släcka branden själv och sprang ut för att knacka på dörrar till grannar för att varna dem.

Den boende berättar vidare:

– Alla var tvungna att gå utomhus och det var klart att vi var oroliga och rädda. Vi fick inte gå tillbaka in förrän efter en timma, men eftersom det blåste så kallt fick vi gå in i tvättstugan för att värma oss.

Den boende säger också att ingen utanför höghuset var där för att han eller hon var nyfiken.

Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet genom brand.

ANNONS