Dödshotade vakt och dennes familj i arresten

Först hotade mannen en kommunanställd. Sen slog han en delgivningsman och hotade en granne. Dessutom dödshotade mannen en arrestvakt. Nu åtalas han.

ANNONS
|

Det var i oktober förra året som den 50-årige mannen hotade en anställd vid Trollhättans kommun i dennes yrkesutövning. Då lämnade han meddelanden på personens telefonsvarare då han bland annat sagt "I wanna kill you". I januari i år när en delgivningsman sökte upp mannen, blev delgivningsmannen slagen i ansiktet av 50-åringen. För detta åtalas mannen för våld mot tjänsteman.

Men det var i samband med händelserna i slutet på februari som mannen greps. Då misstänks, och nu åtalas, 50-åringen för att ha avfyrat en raket mot en grannes ytterdörr, samt hotat denne genom att säga "han ska slaktas eller dödas" samtidigt som han hållit i ett vapen eller liknande föremål. Händelserna rubriceras som olaga hot.

ANNONS

Mannen greps då och när han några timmar senare befann sig i arresten ska han enligt åtalet ha dödshotat en arrestvakt genom att uttala dödshot mot arrestvakten och hans familj, samt dragit ett finger över sin hals och samtidigt uttalat att han skulle slakta arrestvakten och dennes familj.

Mannen har sedan gripandet suttit häktad. 50-åringen förnekar brott på samtliga fem åtalspunkter.

ANNONS