Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Döms för att ha kört terränghjuling onykter

En man i 60-årsåldern har dömts för grovt rattfylleri efter att ha kört sin terränghjuling onykter på sin tomt.

Händelsen inträffade i augusti 2016 i Trollhättan. Enligt mannen ska han den aktuella dagen ha kört ut sin terränghjuling ur sitt skjul.

Han satte sig sen och drack några starköl och när han sedan skulle gå in igen tyckte han att det var dumt att låta terränghjulingen stå ute på natten.

Han tänkte köra den till sin plats i skjulet och låsa fast den, en sträcka på elva meter, men han tryckte nog för mycket på gasen, för terränghjulingen slog i garagedörren och ställde sig på bakhjulen för att sedan välta.

Mannen hamnade under den och kom inte loss eftersom den väger 300 kilo. Det han sedan minns är att han såg polisen ståendes bredvid honom.

Vänersborgs tingsrätt anser att terränghjulingen i fråga om trafikfarlighet kan likställas med en motorcykel/bil och eftersom mannen haft en hög alkoholkoncentration i blodet finner man att brottet ska bedömas som grovt.

Eftersom körningen skedde på mannens tomt, där varken bilar eller andra människor fanns i närheten, döms mannen till villkorlig dom med samhällstjänst.

MEST LÄST