Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

"Det roligaste är att försöka få kontroll över något okontrollerbart"

Under den gångna helgen arrangerades Trollhättans andra megagame – ”Den of Wolves”. Ett 40-tal spelintresserade samlades på N3, nybörjare och mer erfarna – alla var välkomna att delta.

Den fönsterlösa stageboxen på N3 fylldes under lördagen med spelsugna deltagare redo att delta i Trollhättans andra megagame.

Megagames är lagbaserade spel med fler än 20 spelare. Spelet är en blandning mellan flera spelformer bland annat brädspel och berättarspel, med fokus på berättelsen och upplevelsen.

Utan förbestämd slutdestination eller specifika vinstkriterier utspelade sig megagamet på en rymdflotta med överlevare som bestod av lag med egna skepp och funktioner.

Beroende av varandra

Skeppen var beroende av varandra för att klara sig, tillsammans kämpade skeppen inte bara med att hitta ett säkert hem utan även att öppna upp för samarbeten sinsemellan – samtidigt som de jagades av krigsskepp som försökte utplåna civilisationen.

– Det är ett socialt strategispel med en mängd olika lag och skepp, med en mängd olika förutsättningar. Men inget skepp klarar sig självt, förklarar Fredrik Fornänger, en av arrangörerna.

I helgen arrangerade föreningen Spel i Väst sitt andra megagame i Trollhättan. Tolv lag med varsina skepp sökte efter lösningar och överenskommelser i ett desperat försök att överleva.

Ett av de mindre skeppen som hade en tvåmannabesättning var ett forskningsskepp som bestod av chief engineer Glenn och kapten Linda.

Älskar brädspel och rollspel

– Jag hållit på med nörd-hobbies länge och så var det en polare som tipsade om megagame. Man spelar massa brädspel och rollspelar samtidigt och jag älskar båda grejerna, säger Glenn och tillägger:

– Det är ganska låga krav på en och det är så lätt att komma in i spelen. Man behöver inte ha någon erfarenhet sedan innan. Vem som helst kan bara komma och så hänger man med i kaoset.

Färglampor, rökmaskiner och olika sirener – titt som tätt kom det diverse signaler för att upplysa om moment och attacker under spelet.

I ett av lokalens hörn höll regeringsskeppet till. Skeppet som troligen hade den lugnaste besättningen ombord.

– Vi sprider budskapet om evinnerlighet, vi kan vara lugna, allting är som det alltid har varit och kommer fortsätta vara, säger presidenten och fortsätter:

– Vi behöver tilltron från folket efter det är allt annat bara temporärt.