Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Eldsjäl för Rhodos hemlösa djur

Malin driver Trollhättans Djurhjälp & Pensionat sedan 2012. Två år senare startade hon sin verksamhet för de hemlösa djuren på Rhodos. Med hjälp av bidragsgivare och vänner är hjälpen möjlig.

– Utan donationer kan jag inte fortsätta mitt arbete, det är livsviktigt för djuren i nöd, säger Malin som på senare tid fått uppmärksamhet i sociala medier.

Vid en semesterresa till Rhodos 2014 såg Malin ett stort behov bland deras hemlösa katter och hundar, och tog ordspråket ”ingen kan göra allt, men alla kan göra något” i slaga kraft. Hon startade en insamling åt en man som räddar hemlösa katter, vilket inte gick som hon tänkt sig.

– Han tog en del av pengarna i egen ficka, och det gjorde mig förbannad. Det blev ett startskott till mitt ideella arbete Swedish Animalhelp at Rhodos.

Tack vare sin tidigare verksamhet i Trollhättan har Malin ett kontaktnät för donationer till arbetet på Rhodos.

Hon är sjuk i MS vilket bidrar till en tuff ekonomi, och är på så vis beroende av insamlingar och donationer för att kunna fortsätta sitt arbete.

Med pengarna som kommer in hjälper hon andra organisationer med att köpa hund- och kattmat och sponsrar veterinärbesök.

– Många undrar varför man ska hjälpa djur utomlands när det finns många hemlösa katter i Sverige. Man bestämmer inte vart man föds. Alla djur är individer som behöver hjälp, säger Malin som brinner för sitt arbete för djuren.

Hon har god kontakt med en organisation med tyska veterinärer som kommer till Rhodos två gånger om året och kastrerar hemlösa katter och hundar från morgon till kväll under några veckor.

– Det är inget härligt liv för ett hemlöst djur, så vi gör det vi kan för att förhindra att de blir fler.

Malin hjälper djuren till adoption och kommer att åka ner i slutet av maj för att hämta hem två valpar som är vaccinerade och klara för flytt till sina nya hem.

– Viktigt är att använda seriösa organisationer för att adoptera djur från utlandet, så man får fullständiga papper. Vetskapen att man räddat en dumpad hund är total.

MEST LÄST