Kajsa Gryding, estetelev på Magnus Åbergsgymnasiet visar upp sitt drömhem.
Kajsa Gryding, estetelev på Magnus Åbergsgymnasiet visar upp sitt drömhem.

Färgglatt när konstnärer får utforma sina drömhem

Inför Hyresgästföreningens bolagsstämma i Trollhättan i helgen har olika utställare bjudits in för att ställa ut verk som visar hur de ser på hem och boende.

ANNONS
|

Det är full fart i ingången till Folkets hus i Trollhättan när de olika utställarna hänger upp sina verk som alla har koppling till hur vi vill bo. Utställarna är konstgruppen på Restad gård, kvinnoföreningen Drömstugan i Kronogården och elever från estetiska programmet på Magnus Åbergsgymnasiet.

Esteteleven Kajsa Gryding tittar på när hennes klasskamprater spikar upp det de gjort de senaste veckorna, en djup tavla med bilder på hus som eleverna gjort gemensamt, öppnar man någon av de luckor som finns på tavlan kan man se i lådor hur eleverna själva vill ha det i sitt hem.

– Mitt hem ska vara rosa och kreativt, förhoppningsvis kan jag bo så i framtiden och jag har bett om att få min låda som inspiration när utställningen är över, berättar Kajsa Gryding.

ANNONS

Att trenden i våra hem de senaste åren varit ljust och fräscht verkar inte ha påverkat Kajsa nämnvärt, hennes rum har knallrosa väggar, en gul enhörning pryder väggen och i taket hänger en lampa i silvrigt julgransglitter. För Kajsa Gryding är det inte så viktigt var hon bor, det viktigaste är vad hon gör sitt hem till.

– Jag är konstnär så jag tar det jag får och gör det till mitt eget, men jag förstår att jag inte kan bo i en rosa låda avslutar Kajsa Gryding med ett skratt och en glimt i ögat.

Konstgruppen på Restad gård har gjort teckningar på hur de vill bo när de får ett eget hem i Sverige, ett sätt att blanda det man har med sig från sitt hemland med det som finns i Sverige förklarar Gurjeet Singh som leder konstgruppen.

– Det är persiska mattor på golvet, stora soffor och mycket färg på både väggar och tak i konstnärernas drömhem, säger Gurjeet Singh när han bläddrar igenom gruppens bilder.

ANNONS