Förhör har hållits med 15-åringen

Ett första förhör ska ha hållits med den skadade 15-årige pojken som fortfarande vårdas på Näl, enligt kommissarie Thord Haraldsson.

ANNONS
|

Vad som framkommit i det är ännu inte känt. Den 41-årige läraren som vårdas på Sahlgrenska har dock ännu inte kunnat höras.

Vid 16-tiden på måndagen kommer avspärrningarna kring Kronan att släppas, då den tekniska undersökningen där är klar.

Thord Haraldsson berättar att det i det brev som gärningsmannen lämnat efter sig i sin bostad framgår att han varit missnöjd med invandringspolitiken och att gamla och sjuka får stå tillbaka.

– Och han säger att han ska agera mot invandringspolitiken, men inget om var och hur, säger Thord Haraldsson.

En gärningsmannaprofilgrupp är nu inkopplad i fallet för att på djupet kartlägga gärningsmannen. Bland annat för att försöka få en klarare bild av motivet bakom dådet.

ANNONS

Under måndagen har polisen fortsatt att hålla förhör med inblandade och enligt Thord Haraldsson kommer det arbetet att fortsätta större delen av veckan.

– Vi bedriver en traditionell förundersökning, det enda som skiljer sig åt är att ingen kommer att lagföras som det ser ut i nuläget, säger Thord Haraldsson.

Han påpekar, precis som tidigare, att det hittills inte framkommit något som tyder på att någon mer skulle vara inblandad i gärningen.

Trygghetsskapande åtgärder har också fortsatt i Trollhättan och ett flertal poliser har funnits på plats på Kronogården, ett arbete som ska fortsätta hela veckan.

ANNONS