Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Försökte sig på fräck stöld på Överby

Mannen misstänkts ha låtsas använda självscanner för att stjäla varor till ett värde av flera tusen kronor – och det verkar inte ha varit första gången. Mannen är nu anhållen.

Polisen tillkallades till ICA Maxi på Överby under torsdagen efter att personal och väktare hade ingripit mot en misstänkt tjuv som låtsades använda självscanner.  Mannen i 45-årsåldern ska ha fyllt en kundvagn med bland annat en tv och ett antal DVD-skivor till ett sammanlagt värde på omkring 4 500 kronor och sedan försökt avvika utan att betala.

– Personalen kände igen honom sedan tidigare och kunde lurpassa på honom när han passerade utcheckningen, säger Karl-Johan Främling, inre befäl på polisen i Trollhättan.

Mannen ska nämligen ha försökt sig på samma kupp i samma butik den 3 februari. Vid det tillfället var det en kund som anade oråd och uppmärksammade butikspersonalen.  

– Det var en kund som var vaken och när personalen sprang efter så dumpade han varorna och kom undan, säger Karl-Johan Främling. 

Men den här gången blev han alltså gripen. Den förra gången uppgick värdet av varorna till närmare 7000 kronor, och han misstänks alltså nu för två stölder till en sammanlagd summa av över 11 000. 

Mannen är omhändertagen av polisen och ska under kvällen höras och delges misstanke om brott, varefter polisen kommer kontakta åklagare.

Senare under kvällen anhölls mannen och enligt Nils Hermansson, inre befäl på Trollhättepolisen, har mannen erkänt torsdagens stöld.

– Vi kommer att hålla vidare förhör med honom idag, säger han.

Det är av naturliga skäl svårt att veta hur vanligt den här typen av butiksstölder är enligt polisen. 

– Men jag har personligen haft ärenden i flera butiker där kunder har scannat in varor för en mindre summa, men sedan försökt gå därifrån med mycket mer. Jag vet inte hur vanligt det är, och mörkertalet kan ju närma sig det oändliga, säger Karl-Johan Främling. 

 

 

MEST LÄST