Fem bilar i brand på Lextorp

Natten till onsdag har fem bilar blivit lågornas rov på en parkering på Lextorpsvägen.

ANNONS
|

– Först var det tre bilar som brann, sen blev det en spridning till två till. Det fanns ingen spridningsrisk till någon byggnad, säger Peter Gustafsson, inre befäl hos Närf.

Larmet kom vid 00.37 på natten. Branden har startat i bilarna och inte via någon skogs- eller gräsbrand. Ingen person kom till skada. Två av bilarna är helt utbrända.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det var en liten folksamling där, så vi tog lite uppgifter och kollade id-handlingar, men just nu har vi ingen misstänkt, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare Östra Fyrbodal.

Vid niotiden på onsdagen meddelar Marcus Carlsson, jourhavande förundersökningsledare, att polispatrull under natten har hållit ett antal förhör med vittnen och personer som befann sig på platsen.

ANNONS

Man har också säkrat vissa spår på platsen, som kommer skickas för analys. Vilken typ av spår vill Carlsson inte kommentera.

Vad har kommit fram av förhören?

– Det har inte kommit fram så mycket. Vi har inget direkt som pekar på någon viss gärningsman eller så i nuläget, säger Marcus Carlsson.

Polisen avvaktar nu resultatet av analysen, som beräknas ta några veckor, och kommer därefter arbeta utifrån den. I nuläget finns ingen misstänkt.

ANNONS