Fick inte låna bil – dödshotade sin syster

När svågern vägrade låna ut sin bil gav sig mannen på sin syster och låste in henne i ett rum samtidigt som han dödshotade henne. Nu döms han för detta och fler brott till fängelse i ett år och fyra månader.

ANNONS
|

Mannen, som är i 25-årsåldern, ville låna svågerns bil, men eftersom han saknar körkort vägrade svågern att ge honom bilnycklarna. Istället begav sig 25-åringen hem till sina föräldrar, tog fram en stor kökskniv och låste in sig i ett rum med sin syster.

Där inne dödshotade han henne ett flertal gånger och uppmanade henne att ringa svågern för att få honom att komma dit med bilnycklarna, samtidigt som föräldrarna försökte lugna och få upp dörren. Svågern kontaktade polisen och begav sig till lägenheten. Efter ett tag bedömde polisen att hotsituationen var riktigt allvarlig och skickade in svågern så att han kunde ge 25-åringen bilnycklarna. När han sedan kom ut och gick i riktning mot bilen greps han av polisen. I samband med det hotade han även svågern.

ANNONS

Tingsrätten bedömer att systerns redogörelse är trovärdig och tillförlitlig och styrks av pappans och svågerns berättelser, medan 25-åringen bara har kunnat ge fragmentariska minnesbilder samtidigt som han uppgett att hans syster aldrig skulle ljuga. Han döms för grovt olaga hot, olaga frihetsberövande och olaga hot, men även skadegörelse och hot mot tjänsteman.

Den 14 september i år stoppade han en buss på Karlstorpsvägen och slog sönder vindrutan så att busschauffören fick glassplitter på sig. Han uppträdde också mycket aggressivt och hotfullt mot henne.

Förutom det 16 månader långa fängelsestraffet ska han betala skadestånd till busschauffören på 5 000 kronor för kränkning och drygt 23 000 kronor till Nobina för skadorna på bussen.

ANNONS